• Vereniging

  The Valley Bucketeers is de basketbalvereniging van de gemeente Hellendoorn. Onze thuisbasis is sporthal Het Ravijn in Nijverdal.

  We zijn een vereniging voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw, prestatiegericht of recreatief. We bieden basketbal aan voor elk niveau. Iedereen moet zich veilig voelen binnen de vereniging en er graag willen zijn. We behandelen iedereen met respect. We gedragen ons sportief. We bieden een omgeving aan waar iedereen beter kan leren basketballen.

 • Historie

  The Valley Bucketeers is opgericht op 13 maart 1973. Toen Jaap Runeman kwam te werken op sportzaken in de gemeente Hellendoorn, vond hij het vreemd dat Nijverdal nog geen basketbalvereniging had. Dus vond hij het tijd om actie te ondernemen. Samen met Luuk Brouwer en Hennie Nep heeft hij toen de vereniging opgericht en vormden zij het eerste bestuur.
  De vereniging ging van start met 4 teams; een meisjes en jongens juniorenteam en een dames en heren seniorenteam. De teams zouden voor het eerst mee doen met de competitie in het seizoen ‘73-’74.


  Inmiddels is de vereniging bezig met haar 49e seizoen en met ruim 200 leden nog nooit zo groot geweest. Maar liefst 14 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn er dit seizoen actief. Met name in de jongste jeugdteams is er de afgelopen jaren een enorme aanwas van leden geweest.


  The Valley Bucketeers is een vereniging voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw, prestatiegericht of recreatief. We bieden basketbal aan voor elk niveau. Iedereen moet zich veilig voelen binnen de vereniging en er graag willen zijn. We behandelen iedereen met respect. We gedragen ons sportief. We bieden een omgeving aan waar iedereen beter kan leren basketballen.


  Onze prestaties en de prestatiedrang binnen onze vereniging, hebben, net zoals ons ledenaantal, altijd in een golfbeweging gezeten. In het seizoen 2002-2003 maakte het jeugdige seniorenteam onder leiding van Eelco Velthof grote indruk binnen Rayon Oost. Het team werd kampioen in de eerste klasse en promoveerde voor het eerst in de historie naar de hoofdklasse. Op dit niveau heeft het eerste herenteam zich jarenlang laten zien. Inmiddels komt het eerste herenteam onder leiding van Jitse de Boer en Ying Wai Man uit in de tweede klasse.


  Ook bij de dames was het hoogtepunt in de historie de promotie naar de hoofdklasse. Onder leiding van Peter Hakkert wisten de dames in 2009 kampioen te worden in de eerste klasse. Helaas degradeerden de dames snel weer naar de eerste klasse. In deze klasse is het eerste damesteam onder leiding van Roy Stokvis nog steeds actief.


  Natuurlijk waren er niet alleen successen bij de seniorenteams. Vele jeugdteams van alle leeftijden wisten de afgelopen 49 jaar kampioen te worden in hun klasse.


  Naast teams zijn er ook persoonlijke prestaties geleverd door The Valley Bucketeers. Zo stootte Kees van der Pol door tot het hoogste niveau in Nederland en was ook Jolanda Kiel speelster van een dames eredivisieteam. Martijn Kets speelde een jaar mee met het College team van Fresno, U.S.A..


  Diverse spelers haalden een Nederlands jeugdteam, zoals bijvoorbeeld Yusuf Figengül, Esat Figengül, Ricardo Poelarends, Robin Man, David Velthof en Merle Broekmate. Natuurlijk zijn dit niet alle spelers met succes. Er zijn verscheidene spelers van ons terecht gekomen in diverse regionale selecties en bij landelijk spelende teams.


  Ook buiten het basketbalveld is The Valley Bucketeers een echte vereniging. Verschillende uitstapjes zijn er gemaakt, met als hoogtepunten de kampen. Het eerste kamp werd al gehouden in 1981 en ook in 2022 zal het kamp nog steeds plaatsvinden. Op deze kampen is basketbal bijzaak en staat gezelligheid voorop. Diverse andere evenementen zoals All*Star Gala's, open mixtoernooien en grote feesten hebben veel indruk gemaakt in de regio.


  Al met al is The Valley Bucketeers een vereniging die door de jaren heen altijd dezelfde vertrouwde basis vormde voor menig sportliefhebber. Maar bovenal betekent The Valley Bucketeers voor veel (oud)leden, gezelligheid en veel lol. Hopelijk zal dat dan ook de komende jaren zo blijven. Al hoeven we daar niet echt bang voor te zijn, want ook de huidige Valley Buckers weten wat het Valley Buck gevoel is:


  Plezier hebben door middel van de sport basketbal!