• Afgelopen zaterdag, 13 april, stond de wedstrijd tussen Heren 1 van The Valley Bucketeers en Heren 2 van The Jugglers uit Enschede op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in de Voordam waar werd gestreden om de 2e plaats in de competitie. Met zulke belangen spreekt het voor zich dat de tribunes afgeladen vol zaten met de dolenthousiaste aanhangers van The Valley Bucketeers die niet konden wachten tot de wedstrijd begon.

    Het fluitsignaal klonk en de scheidsrechter gooide de bal omhoog. Maar helaas, de sprongbal werd verloren. Jugglers ging voor een snelle driepunter en voordat Valley Buck er goed en wel erg in had stond het 0-3 achter. De rest van het eerste kwart verliep vrij moeizaam voor The Valley Bucketeers, ze kwamen nog wel tot 4-6 terug, maar uiteindelijk vielen de schoten niet. Aan de andere kant werd er wel volop gescoord, waardoor de stand aan het einde van het eerste kwart 8-20 bedroeg in het voordeel van de gasten.

    Na een strenge toespraak van coach Peter Hakkert werd er vol goede moed aan het tweede kwart begonnen. Ook tijdens dit kwart bleek het scoren niet mee te vallen, maar er was meer dreiging naar het bord en dit resulteerde dan ook in een iets betere score dan in het eerste kwart. De gasten uit Enschede bleven er te gemakkelijk doorkomen en de stand met rust was dan ook 19-37.

    Nadat er in de rust afgesproken was dat er nu toch echt wel een tandje bij moest, vooral verdedigend, werd het derde kwart begonnen. Joop Diender schoot gelijk een driepunter raak en dit gaf weer het vertrouwen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De heren van Valley Buck gingen er vol in tijdens dit kwart en niet zonder succes, de stand aan het einde van het kwart was 41-48 en dus was er weer een wedstrijd te winnen.

    In het vierde kwart wist de thuisploeg het verschil nog terug te brengen tot 3 punten (48-51). Helaas was de comeback niet zonder slag of stoot verlopen en begon de vermoeidheid ook toe te slaan. Een aantal ballen vielen helaas niet en de bezoekers wisten het gat weer te vergroten tot een stand van 52-65 bij het laatste fluitsignaal.

    Al met al een enerverende avond waarbij de supporters op het eerste gezicht voor de gek werden gehouden met een wedstrijd die al gelopen leek, totdat de schouders eronder gezet werden en er toch nog een spektakelstuk op de mat gelegd werd.