• Onlangs bereikte ons het verdrietige bericht dat op 4 augustus één van de oprichters van onze vereniging, Luite Brouwer, op 85-jarige leeftijd is overleden. Luite woonde in Frankrijk. We zijn hem nog elke dag dankbaar dat hij in 1973 onze vereniging heeft opgericht.

  We wensen de familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  Vlak voor zijn overlijden schreef hij ons naar aanleiding van ons 50-jarig jubileum nog onderstaand bericht:

  Toevallig zag ik in 1973 in het plaatselijke krantje een kleine advertentie. Hierin vroeg Jaap Runeman of er mensen belangstelling hebben om een vereniging op te richten voor basketbal, want die was er wonderlijk genoeg nog niet in het dorp.

  Op zekere avond konden geïnteresseerden zich melden in een klein café in Noetsele.

  En zo treft men ’s avonds rond het afgesproken uur, in een rokerige ruimte, een flink gezelschap. Men weet waarvoor men is gekomen en de animo blijkt groot genoeg om een basketbalclub op te richten.

  Een bestuur is snel geformeerd, te meer daar ondergetekende wel wat ervaring had met het oprichten van een basketbalclub: met klasgenoten richtte ik namelijk in mijn middelbareschooltijd de nog bestaande vereniging “Rotterdam-Zuid” op.

  Jaap Runeman, was sinds kort “Ambtenaar Sport”, en ging de kar trekken, Hennie Nep zou op de centjes passen en ik nam het secretariaat op me, naar bleek een flinke klus.

  Wie de naam bedacht? Deze was er ineens.

  Geel/zwarte shirtjes werden genummerd op de tafeltennistafel in onze garage.

  De eerste trainingen door Jaap en mij werden gedaan in een sportlokaal in Groot Lochter.

  Na een serieuze aanloopperiode konden we teams maken en speelden we mee in de regionale competitie.